Manifest voor Communicatie in het écht!

De samenkomst van mensen met als doel om elkaar te informeren, te fascineren, te verbinden of te overtuigen is één van de krachtigste communicatiemiddelen.
Nog steeds, ook in deze snelle internet-tijden, want zelf ervaren laat altijd de sterkste indruk achter. De oudste vorm van communicatie is hét medium van de toekomst, zeker ook in combinatie met de andere media.

Dit Manifest is een pleidooi voor een doordachte en gestructureerde manier van denken over de waarde van live-communicatie. Want de klik de “live” ontstaat, is veel duurzamer dan de klik van een muis. Een glimlach of een handdruk hebben gewoon vaak meer impact dan het downloaden van een brochure.

Naarmate de wereld digitaler wordt, is het moment van de persoonlijke ontmoeting de zinvolste tegenhanger. En zodra internet en live gecombineerd worden, ontstaat er een ongekende synergie. Live-communicatie biedt alle denkbare cross-mediale connecties.
Het is prima in te passen in social media campagnes en vice versa.
Een live-communicatie inspanning kan ongekend rendement opleveren en lang doorwerken.

Deze meest echte vorm van communiceren is inmiddels een discipline die live-communicatie heet. SchoonemanDesign is er van overtuigd dat het medium live-communicatie een waardevollere marketing tool zal worden dan het nu al is, vooral wanneer het onderdeel is van een cross-mediale aanpak.

Om dat zeker te weten, is het formuleren van doelstellingen en het meten van resultaten een absolute voorwaarde. Live-communicatie, bijvoorbeeld een beursdeelname, hoort niet te worden geleid door kosten maar door opbrengsten.
Een live-communicatie event hoort ingebed te zijn in de marketing- en communicatiestrategie en net zo veel, zo niet meer, op te leveren als alle muisklikken bij elkaar.

SchoonemanDesign en collega’s roepen opdrachtgevers, brancheverenigingen, vakgenoten en pers op om inhoudelijk, aandachtig en strategisch om te gaan met dit medium: de wereld wordt er leuker van en zakendoen wordt makkelijker.
Want……”live is altijd leuker”

Inspiratie ontstaat wanneer mensen mensen ontmoeten.

SchoonemanDesign / standbouw.amsterdam

Han Schooneman

SchoonemanDesign-Han-Schooneman-SchoonemanDesign-1

Han Schooneman: Creatief Directeur van SchoonemanDesign, een gespecialiseerd concept , ontwerp en advies bureau voor deelname aan beurzen, tentoonstellingen, museale presentaties, evenementen, pop-up-shops en zakelijke interieurs

www.SchoonemanDesign.nl

Deel dit verhaal - Kies je platform.