SchoonemanDesign realiseert Kunstroute Amstelveen

jun 24, 2014

De naam Amstelveen bestaat in 2014 – 50 jaar.

Routekaart Kunstroute AmstelveenDe stad zelf heeft een lange traditie van ruim 700 jaar. Een van de activiteiten in dit jubileumjaar is een kunstroute als culturele verbindingslijn tussen de twee belangrijke musea in deze stad: het Cobra Museum en het Museum Jan van der Togt.

Met veel plezier hebben Jan Verschoor, directeur van het museum Jan van der Togt en begenadigd kunstenaar, Han Schooneman, directeur van SchoonemanDesign en Rien Alink, voormalig wethouder van Cultuur, gewerkt aan de realisatie van deze route.

Met bescheiden middelen is een mooi resultaat geboekt na een jaar van intensieve voorbereidingen, We hebben daarbij kunnen rekenen op een groot enthousiasme onder de Amstelveense professionele kunstenaars, in totaal 61 inzendingen !!
De ontwerpen hebben op panelen en vlaggen/banieren een plaats gekregen langs de kunstroute. De originele werken zullen in de maand augustus van dit jaar nog weer te zien zijn in de Kunstuitleen van Amstelveen.
De Kunstroute loopt van 17 april tot 26 september, bij beide musea kan er worden gestart en ligt er een prachtig boek met alle kunstwerken gratis voor iedereen die de Kunstroute gaat lopen.
De plattegrond met daarin de complete brochure en een overzicht van de sponsors kan gratis worden gedownload als App voor zowel Apple als Android – KunstrouteAmstelveen –

Een evenement waar SchoonemanDesign met veel plezier aan heeft gewerkt.